Wie Is Wie

Jo Swinnen en Elke Van Utterbeeck

Jo Swinnen - Singer / Songwriter

Jo begon Heintje te imiteren toen hij vier was, bespeelde het Bontempi orgel op z'n 7e, kreeg zijn eerste gitaar op z'n tiende verjaardag en begon te schrijven en te componeren toen hij 12 was. Inmiddels, een goeie 50 jaar later, draait hij al een hele tijd mee in het muzikale circuit, schrijft en componeert hij vooral voor de groep maar de laatste tijd ook voor anderen... Zijn voorliefde gaat vooral naar nummers in het Mechels dialect maar ook Nederlands- en Engelstalige nummers vloeien met regelmaat uit z'n pen... Qua genres kent hij geen limieten met uitzondering van "boenkeboenke".

Elke Van Utterbeeck - Singer

In 2016 kwam Elke eens test zingen. Sindsdien zijn al enkele jaren gepasseerd en heeft ze niet stil gezeten. Toneel spelen, zingen in een band... ze heeft het allemaal al gedaan. Tot ze in juli 2020 terug de draad oppikte met Nite Spirit waar ze nu haar juiste plaats heeft gevonden. Ze weet Elke keer haar publiek te beroeren.

Geert Moris

Geert Moris - Toetsen / Accordeon / Panfluit / Backing ...

Geert bleek een geschenk uit de hemel toen hij de Nite Studio binnen wandelde en de nummers begon mee te spelen alsof hij nog nooit iets anders had gedaan. Zowel solerend als ter opvulling van ieder geheel leverde hij een virtuoze bijdrage die de smaak van iedereen onmiddellijk kon bekoren. Zijn motto: "U vraagt, wij draaien!" Zonder blikken of blozen, ja, zelfs zonder partituren presteert hij het telkens opnieuw om de toetsen op een sublieme "piece of cake" wijze te manipuleren!

Geert is al verschillende jaren secretaris/schatbewaarder van de vzw Malinplansjee. Deze functie volbrengt hij als een goede zorgende huisvader.

Jan Vander Kuylen

Jan Vander Kuylen - Bassist / Backing / Audiotechniek ...

Jan vervoegde de band officieel op 30 mei 2009 na het afscheid van Eddy Verberkt ! Hij heeft al heel wat "bass-watertjes" doorzwommen en betekent absoluut een meerwaarde voor de groep. Jo kondigt hem dan ook telkens met de volgende toepasselijke woorden aan :

"De man die zijn bas laat zingen, dansen, lachen of huilen... Jan Vander Kuylen ! "

Sinds halverwege 2023 heeft hij Wim Matthys opgevolgd als voorzitter van de vzw.

Franky De Herdt

Franky De Herdt - Drums, percussie ...

Franky was lange tijd onze "stand in" drummer en werd op 13 juli 2009 vaste waarde na het vertrek van Eric Adam. Franky heeft heel wat beat-vullende kilometers op zijn slagcarrière staan en heeft een groot hart voor muziek ! Aan drumsolo's zal het nooit ontbreken en zijn stevige slag doet het podium trillen ! en dan zegt hij... "VLAM"

Vanaf half 2023 heeft Franky de taak van Public Relation op zich genomen.

Cois Moens

Cois Moens - Slaggitaar / Backing

Cois begon zijn muzikale carrière als drummer / percussionist maar z'n liefde voor scheurende gitaren deed hem uiteindelijk naar de 6 snaren grijpen. Een onvervalste "rocker" met diepgeworteld geheugen wanneer het op 'rifs' en 'sounds' aankomt. Laat hem "Satisfaction" van de Rolling Stones spelen en je hoort Mick Jagger roepen om te vragen of hij mag meedoen! De linkshandige Fenderboy met zilveren paardenstaart (is er nu al lang af ) ... da's de Cois!

 

Leo Janssens

Leo Janssens - Sologitaar

"Magic Leo" is met de gitaar in de hand geboren... Kreeg niet voor niets zijn bijnaam... Als een wervelwind laat hij z'n vingers over de fretten razen zonder ook maar één noot te verprutsen... Gewoonweg een natuurtalent zonder weerga! Ook de klanken die hij uit z'n instrumenten tovert geven elk nummer telkens opnieuw een onvoorstelbare extra dimensie. Leo mag je gerust HET natuurtalent van de groep noemen. Zijn bijdrage tot het welslagen van het geheel is niet met woorden te beschrijven. Je moet het gezien, gehoord en beleefd hebben!

Fredje Rymenants

Fredje Rymenants - Chef Logistiek

Fredje is de man waarop alle medewerkers kunnen rekenen voor het versjouwen van het nodige materiaal zoals versterkers, verlichtingen en de PA installatie. Hij staat altijd klaar om bij te springen waar nodig.

Sinds halverwege 2023 is hij gepromoveerd tot chief Logistiek. Hij zorgt er ook voor dat al het materiaal veilig geladen, getransporteerd en gelost wordt van en naar de locaties.

Kristof Claes

Kristof Claes - Roadie

Actief en vol inzet met het nodige inzicht heeft Kristof zich op korte tijd heel goed ingewerkt als waardevolle roadie. Hij is niet verlegen om uitleg te vragen over het wat, waar, hoe en waarom. Samen met Fredje zorgen zij er voor dat alles correct wordt aangesloten.

Steven Brouwers

Steven Brouwer - Roadie

Steven is al jaren trouwe fan van Nite Spirit en heeft zich kortelings geëngageerd om ons team te versterken. Altijd goedgezind en gedienstig, dus niet vies van werken.  Wat kunnen wij nog meer wensen? Welkom makker!

Diane Van Ursel & Anneke Dierickx

Diane Van Ursel & Anneke Dierickx - Ravitaillering en Onderhoud

Diane door Wim benoemd als "ons ba(ar)rmoeder", kreeg versterking van Anneke.

Deze vlijtige gedreven vrouwen zorgen ervoor dat het ganse Nite Spirit team en de gasten voorzien worden van spijs en drank. Daarenboven houden zij het repetitie lokaal netjes en versieren het volgens de seizoen en/of de speciale gelegenheden. Voor dit laatste krijgen ze regelmatig de hulp van Marina Liekens en Carina Kerkhove. Dank u dames!

Wim Matthys

Wim Matthys - Erevoorzitter

Onze Wim, de man met liefde voor muziek die Nite Spirit heeft opgebouwd tot wat het nu is. Gebombardeerd als PDG van de vzw Malinplansjee, heeft hij zich van 2009 tot halverwege 2023 met hart en ziel ontfermd over het wel reilen en zeilen van de Nite Spirit familie. Niet alleen zorgde hij voor een veilige thuishaven voor de groep maar als eerste geluids- en belichtingsman, klusjesman, bevoorrader, transporteur en contactenlegger stond hij altijd klaar. Samen met zijn boezemvriend Eric Hendrickx (+) hebben zij zich 200% ingezet voor de morele en logistieke noden en voor de vele optredens. Bedankt vrienden!

 Eric Hendrickx - Wijlen fiere Ondervoorzitter (+)

Maak jouw eigen website met JouwWeb